Wanneer kies jij voor jezelf?!
28 nov 2022

Vlak na mijn scheiding kwam ik op een punt in mijn leven dat ik meer wendingen in gang zette. Mijn werk paste niet meer bij me, mijn woninginrichting stond me niet aan, en ik ging me minder prettig voelen in zakelijke kleding.

Mijn omgeving was gewend aan een bepaalde rol die ik innam, of had daar sterke invloed op. Bepaalde werkzaamheden, activiteiten, kledingkeuze en ondersteuning deed ik gaandeweg de tijd meer voor anderen dan voor mezelf.

Zonde! Ik koos blijkbaar niet voor mezelf maar voor anderen.

Ik deed na mijn scheiding meer waar ik zelf zin in had. Nu ben ik dolgelukkig, ondanks dat ik weduwe ben, een burn-out heb ervaren en veel andere ellende meemaakte. Voor mij werkte het om opleidingen te volgen die ik echt interessant vond en mijn carrièreswitch ondersteunden. Daarnaast kocht ik vaker speciale edities van bekende kledingmerken met veel glitter en kleur en begeleid nu als zelfstandig coach vooral mannelijke ondernemers in jaartrajecten, geef af en toe een workshop en onlangs zelfs een retreat.

Tijdens mijn werk als coach voer ik vaak gesprekken met mensen die ook een wending van hun leven willen. Meestal weten ze nog niet hoe, maar ik help daar erg graag bij. Vaak zoeken we samen naar oplossingen in de zakelijke en privé sfeer en met mindset. Soms vergt dat meerdere maanden, maar als je al wat verder bent met je gedachten kan ik je ook een zetje in de juiste richting geven via een kort coachingstraject of tijdens een retreat.

Ga voor jezelf eens na wat je zelf nog leuk vindt aan je leven en wat je minder prettig vindt. Bekijk vervolgens welke van de minder prettige dingen je echt voor jezelf doet of eigenlijk voor een ander. Is het vooral voor een ander? Ga dan met die persoon in gesprek en geef aan hoe jij het anders wil. Hierbij help ik vaak, zowel tijdens een (half)jaartraject of tijdens een (meerdaags)retreat.

Interesse? Neem contact met mij op en we bespreken welke vorm voor jouw situatie de beste is.


Lieve groet, Leonie