Het is een koude en natte maandagochtend, eind maart. Ik zit in de auto en rij over de A2 ter hoogte van Utrecht. Het thuiswerk advies is nog van kracht, toch is het druk op de weg. Ik ruik de heerlijke geur van verse koffie en pak mijn to go beker die naast mijn mobiele telefoon in het middenconsole staat. Mijn mobiel gaat af en ik schrik, hij gaat niet over de carkit. Ik werp kort een blik op mijn beeldscherm. Er staat: Nummer onbekend. In één van de laatste seconden schiet hij over op de carkit en kan ik handsfree bellen. 

‘Ik kreeg een tip van iemand uit mijn netwerk dat ik jou moest bellen’, klinkt er met een trillende stem vanuit de andere kant van de lijn.

Even was er een stilte…alsof de verbinding verbroken is….

’Ik zie het echt niet meer zitten, mijn vader is overleden en mijn vrouw is bij me weg. En, ik heb een bedrijf te runnen.’  

Ik plan direct een aantal coachingsessies in.

Het is een warme en zonnige vrijdagmiddag, begin juli. Een zonnestraal schijnt mijn werkkamer in. Ik klap mijn laptop dicht. Mijn mondhoeken staan omhoog. Ik kijk in de spiegel en een brede glimlach is zichtbaar. In mijn lijf ervaar ik een euforisch en blij gevoel. Nog nagalmend van een weergaloos compliment.

‘Leonie, zonder jouw hulp had ik dit echt niet gekund. Als ik zo terugkijk toen ik je in maart belde, zag ik mijn leven als een berg voor me staan. Maar na onze gesprekken lijkt het wel een stoeprandje.’   

Deze ondernemer volgde een Persoonlijk Leiderschap coaching traject. Meer informatie vind je onder het kopje ‘Diensten’ .