Bij een kruispunt heb je meerdere opties!
1 jul 2022

Ik coach vooral mannen die hulp zoeken bij levensveranderende keuzes, maar coaching kan ook nuttig zijn bij eenvoudig lijkende keuzes. Mijn tijdlijn zit vol met levensveranderende keuzes maar ook leuke en interessante besluiten. Ook al ben ik van overleven naar leven gegaan, lekker leven heeft extra stappen nodig. Ik heb zelf ook coaching nodig en dit bleek bijvoorbeeld bij mijn wens om naar de sneeuw te gaan afgelopen winter.

In januari maakte ik een vision board. Dat is een bord waar ik al mijn wensen en doelen voor het komende jaar opplak, gewoon vanuit intuïtie vanuit tijdschriften plaatjes knippen die aanspreken en die plak ik dan op een canvas schilderij. Noem het een doelen bord voor het jaar 2022. Ik verbaas me er aan het eind van het jaar altijd over hoeveel doelen ook echt uitkomen. Soms heel onverwacht. 

In februari was ik samen met mijn vriend op vakantie naar Tenerife. Eigenlijk verlangde ik iedere winter naar de sneeuw, maar we kozen nu voor 25 graden warmte met veel terrassen aan de oceaan. Heerlijk even eruit samen naar de zon. Op een ochtend dronk ik op het balkon mijn kopje koffie toen mijn telefoon afging. Het was een bericht van Unleash by Zeger waar ik al maanden Zeger personal training volg. Na jarenlange behandeling door een fysiotherapeut, chiropractor, rug experts, haptonoom en de nodige zelfzorg bereikte ik via personal training eindelijk dat laatste zetje waarmee mijn rugklachten nu zijn verdwenen. Een keerpunt!

‘Oh, een reis naar Zweden, en het is exact de periode dat mijn kinderen bij hun vader zijn’ riep ik enthousiast over het balkon naar mijn vriend. Nog geen seconde later werp ik een aantal tegenwerpingen op waarom ik het niet zou doen. Wat zullen andere mensen wel niet denken als ik over 6 weken weer op vakantie ga? En dan weer zonder mijn kinderen. Ik moet ook werken, er staan veel coachingtrajecten ingepland. Als ik niet werk dan verdien ik als ondernemer niets, in plaats daarvan op vakantie gaan is een extra aanslag op mijn budget. En stel dat mijn rugklachten terugkomen?

Gelukkig had ik op dat moment precies iemand naast me die zei: ‘Dit is toch precies wat je wil? En het past ook in combinatie met je co-ouderschap. Het is met leuke mensen, je wilde graag nog naar de sneeuw en je hebt zelfs op je doelen bord in januari een eland geplakt en die vind je juist in Zweden. Even was ik stil. ‘Ja, ehm je hebt wel gelijk’. Ik boekte direct de reis. De reis was fantastisch en ik kijk uit naar een volgende keer met deze leuke groep mensen.

Dit is een voorbeeld van een kruispunt. Bij een keerpunt zit je in een situatie waarvan je af wil, zoals het herstel van mijn rugpijn. Een wending overkomt je vaak en creëert een nieuwe situatie, zoals het overlijden van mijn man. Bij een kruispunt heb je meerdere opties. Ik kan ook naar de sneeuw gaan in Oostenrijk, Zwitserland of helemaal niet. En toen kwam Zweden voorbij. Voor mij niet een voor de hand liggende bestemming.

Lieve groet, Leonie