Als je al je geld besteedt, dan kun je dat weer bijverdienen. Als je energie op is, dan kun je dat weer aanvullen. Een leeg glas kun je bijschenken. Door hout te bestellen of te kappen vul je je houtopslag aan. Maar tijd krijg je er niet bij. Daarom is tijd heel belangrijk om te koesteren. Iets om zuinig op te zijn. In de gesprekken met mijn klanten komt het vaak aan bod. Ze zijn heel veel tijd kwijt aan nadenken over keuzes. Ze staan op een kruispunt en denken lang na over welke richting het beste is. Want stel je voor: wat als ik de verkeerde richting kies? Daarom verzamelen we het liefst heel feel feiten of meningen van anderen en denken daarover lang na voordat we zelf een richting kiezen.
Stel je voor: wat als er een heel goed middel beschikbaar voor je is om keuzes te maken dat snel, gratis, onuitputtelijk en altijd beschikbaar is? Zou je dat gebruiken?
Ik help de laatste tijd vooral mannelijke ondernemers met het door ontwikkelen van hun intuïtie. Iedereen heeft het en de meeste mensen gebruiken het ook wel eens, ik vermoed ondernemers vaker dan anderen. Maar het is eenvoudig om het veel meer en bewuster te gebruiken. En wie wil dat niet? Want jouw intuïtie bespaart je nog meer tijd, geld en levert vaak het beste resultaat op. Maar wat is intuïtie en hoe gebruik je dat?
Intuïtie komt voor in veel verschijningsvormen. Het kan een ingeving zijn, een snel inzicht, een goed gevoel over iets of juist een naar onderbuikgevoel.
Bij mij ontstaan vaak lichamelijke signalen. Daarom schrijf ik wel eens iedere keuze die ik heb over een bepaald onderwerp op een leeg A4 en leg die A4tjes op de grond. Dan concentreer ik me en ga ik één voor één met blote voeten op het papier staan. Bij een intuïtief slechte keuze krijg ik vaak duizelingen, zweetaanvallen, koude voeten of een kortstondige hoofdpijn. Bij intuïtief goede keuzes krijg ik een opeens warme voeten of een heel blij en licht gevoel. Het staan op A4tjes werkt lang niet voor iedereen. Ga na wat voor jou goed werkt.
Een eenvoudige methode om jouw intuïtie op te roepen is je eerste gedachten over een keuze die je kunt maken op te schrijven.
Jouw eerste gedachte is vaak de beste ingeving. Dat kan richtinggevend zijn voor jouw intuïtie. Je kan ook alle keuzes die je hebt op papier zetten en al lezend letten op hoe je lichaam en geest reageren. Waar voel je weerstand? Waar voel je je prettig bij? Ga het maar eens doen. Bij mijn klanten werkte het tot nog toe altijd positief. Het beste werkt dit als je hierbij in het begin hulp vraagt aan iemand die je vertrouwt en ervaring heeft met intuïtief keuzes maken. Want intuïtie kan ook verkeerd uitpakken.
Omdat intuïtie kan worden beïnvloed door patronen uit je verleden of keuzes van anderen is het wel van belang doordacht om te gaan met je intuïtie.
Kiezen is meestal beter dan besluiteloosheid. En stel je voor dat je toch een verkeerde richting kiest. Ga dan na of je er toch iets goeds uit hebt gehaald en of je terug kunt om een andere keuze te maken. Want ook na een keuze heb je een keuze. Leg dat eens naast het scenario van niet kiezen: schoot je daarmee zoveel meer op? Door te kiezen voorkom je dat je te laat bent of dat je kansen misloopt.om privé of zakelijk iets nieuws, moois, interessants te ervaren. Kies niet impulsief, roekeloos of ondoordacht, maar hecht minder waarde aan een zoektocht naar alle feiten en de meningen van anderen. Laat vaker je intuïtie doorslaggevend zijn, want die is snel, gratis en onuitputtelijk op elk moment beschikbaar voor iedereen. Je zult merken dat je hierdoor tijd wint en de keuzes je leven verbeteren.