over leonie

Het verhaal van Leonie

Mijn levensverhaal

Het is de dag voor kerst. We zijn begin 30, smoorverliefd en in de kracht van ons leven. Een baby van nog geen halfjaar oud en vol toekomstplannen. De dokter komt langs en vertelt ons dat mijn man uitgezaaide alvleesklierkanker heeft en nog 14 dagen te leven. De vloer zakt dan letterlijk onder je voeten vandaan.

Ik raak volledig de weg kwijt. Verdrietige, maar ook mooie maanden volgen. Ondanks alles wat ik meemaak ben ik ontzettend dankbaar. Dankbaar voor deze periode van samenzijn, dankbaar voor hoe we dit met z’n allen hebben aangepakt.

Ik pak mijn leven weer op maar raak in burn-out, hertrouw, word opnieuw moeder en scheid van mijn partner. Tien jaar later krabbel ik op en besluit mijn ervaringen om te zetten in kracht en help nu mensen uit een moeilijke periode. Door ze weer te laten leven in plaats van overleven.

Kerstavond blijft voor mij altijd een speciale avond. Ik denk nog vaak terug aan de mooie momenten die we samen hebben gehad in plaats van die dramatische wending op kerstavond in 2010. Ik ben dankbaar met waar ik nu sta.

 

2023 | Ik help ondernemers zoals managers, (top) sporters en (mede) eigenaren naar een authentieker leven met duidelijkheid, plezier en mentale rust door meer vertrouwen te krijgen om je gevoel te volgen en loslaten wat overbodig en ballast is.

Ik help ze om keuzes te maken die in lijn is met wat ze diep vanbinnen, vanuit hun hart, echt willen via een strategie die bij ze past.

Dat kan een strategie zijn waarbij je bijvoorbeeld focust op je fundament, de verbinding met jezelf, maar het kan ook een mix zijn van tools om meer vanuit je gevoel te leven.

 

 

 

Mijn eerste Boek

Het liefst help ik mensen in een moeilijke situatie beter om te gaan met het leven en er zelf krachtiger uit te komen. Hier schrijf ik ook graag over. Dit doe ik vanuit mijn kwetsbaarheid. Het maakt je krachtig als je uit alle ervaringen in je leven, de positieve momenten en leerpunten haalt. Daarom deel ik mijn verhaal en schrijf ik mijn eerste boek. 

Van overleven naar leven

Het leven kun je niet voorspellen. Het bestaat uit een reeks van leuke en minder leuke onverwachte gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt. Maar je kunt wel leren hoe je omgaat met de onverwachte wendingen die het leven neemt.

Tien jaar geleden kon ik ook niet voorspellen dat mijn leven een onverwachte wending nam. Wij zijn begin 30, smoorverliefd en in de kracht van ons leven. De dokter komt langs en vertelt ons dat mijn man uitgezaaide alvleesklierkanker heeft en nog 14 dagen te leven. Onze zoon was nog maar tien maanden oud toen mijn man overleed. 

Vandaag de dag ben ik niet alleen dankbaar voor alle fijne herinneringen maar ook voor alles wat ik geleerd heb uit deze periode. Het maakt je krachtig als je uit alle ervaringen in je leven, de positieve momenten en leerpunten haalt. Als je je krachtig voelt ben je energiek, grensverleggend, daadkrachtig en voel je ongekende wilskracht. Dan haal je meer uit je leven. Dit gun ik iedereen. 

 

mijn lezingen 

Per thema rouw en verlies te downloaden.

Verlies van een dierbare (overlijden)

 

Deze samenvatting bevat één van mijn verhalen uit het thema overlijden en bevat een greep uit mijn levenslessen. 

Verlies van een partner

(scheiding)

 

Deze samenvatting bevat één van mijn verhalen uit het thema scheiding en bevat een greep uit mijn levenslessen. 

Verlies van een baan/functie

  

Deze samenvatting bevat één van mijn verhalen uit het thema ontslag en bevat een greep uit mijn levenslessen. 

Verlies van jezelf

(burn-out)

 

Deze samenvatting bevat één van mijn verhalen uit het thema burn-out en bevat een greep uit mijn levenslessen. 

Wat klanten en bezoekers over Leonie vertellen!

Leonie kwam op de “vrouwendag” van de Marechaussee haar verhaal vertellen. Waarbij het thema ” het in je kracht staan als vrouw” centraal stond. Hierin vertelde Leonie dat je altijd een keuze hebt en hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan. De dag was heel mooi en stiekem ook heel herkenbaar. Er zijn veel dingen aangehaald. Men moet leren dat het leven niet altijd meevalt en je een weg kunt/moet vinden om hiermee om te gaan. Of het de juiste keuze is dat zal de tijd leren maar er is altijd een keuze of beslismoment. Leonie gaf inzichten hier mee om te gaan. Kijk terug op een mooie dag waar alles gezegd kon worden.

Ellen S.

Opperwachtmeester, groepscommandant, Koninklijke Marechaussee

Leonie is een gedreven professional; zij geeft niet snel op en wordt gedreven door passie & ambitie. Zij zoekt hierin naar harmonie, en weet iedereen op de juiste manier te inspireren. Ze is een positieve initiator en weet iedereen te motiveren. Met haar levenservaring en intuïtie heeft zij snel inzichten om tot de kern te komen, liefdevol geeft ze aanwijzingen en tips, het is aan de persoon deze te mogen omarmen en uit te voeren.

Marjolein Stres

Manager Zorg en Begeleiding, Stichting Philadelphia Zorg

Ik heb Leonie leren kennen als een inspirerende vrouw met een krachtig verhaal die ze op een moedige manier deelt. Door als ervaringsdeskundige op te treden krijgt haar boodschap des te meer overtuiging, doordat het herkenbaarheid oproept. Iedereen kan putten uit haar verhaal omdat het allerlei emoties oproept waar je zelf lering uit kan trekken.

Djana Djordjevic

Personal branding fotograaf