zes maanden coachtraject
13 mrt 2023

‘Ik wil gewoon even praktisch aan de slag.’
 
‘Waarom moet jouw coaching zes maanden duren?’
 
‘Na een coachtraject van zes maanden kom je al een heel eind. Wat gebeurt er daarna?’
 
Bij een coachtraject is het belangrijk dat je bepaalde dingen vanuit jezelf voelt ontstaan. Voor de een heeft het vanuit jezelf voelen ontstaan wat meer tijd nodig dan voor de ander. Dat hangt af van jou als persoon, in welke levensfase je zit, hoe intens je ermee aan de slag gaat en wat je hulpvraag is. Daar begeleid ik in en dat is iedere keer weer net wat anders.
 
Soms kan ik meteen aan de slag op het praktisch vlak, dan reik ik tools aan die je leven direct verbeteren. Vaak is er een drempel te overwinnen die ik via diverse oefeningen kan verlagen. Of we gaan aan de slag met een zoektocht naar de achterliggende oorzaken van een probleem. Als ik aanvoel dat er veel onduidelijk is, dan laat ik je eerst je ‘gal’ spuwen en komt wat aangepakt moet worden vanzelf naar voren.
 
Ik zorg ervoor dat het qua timing snel genoeg maar niet te snel gaat. Dan zou je het als een aspirine ervaren; het helpt even, maar na een tijdje komt de hoofdpijn weer terug. Beter is de oorzaak van de hoofdpijn weg te nemen, zodat je er uiteindelijk structureel iets aan hebt en het helemaal in jezelf verweven wordt. Dan kun je naar de toekomst toe zonder coach de persoonlijke groei in stand houden.
 
Om van overleven naar leven te gaan heb je naast actie en een positieve instelling dus ook tijd nodig. Hoeveel tijd kan ik vooraf goed inschatten als ik met iemand een kennismakingsgesprek heb gehad. Ik varieer de tijd om iemand te coachen tussen drie sessies en meer dan een jaar. ‘Gun jezelf de tijd en ruimte die ervoor nodig is.’ Dit citaat uit mijn vorige bericht breid ik graag uit: Als je de tijd niet hebt, creëer dit dan zelf. Je krijgt het meestal niet van een ander. Maak tijd vrij om te werken aan je doelen en je persoonlijke ontwikkeling om je leven te verbeteren.

Lieve groet, Leonie