Voor hulp vragen is moed en durf nodig.
22 mrt 2023

‘Vind je mij een lastige klant?’
 
Ik voelde mezelf bezwaard om mijn issues rondom het overlijden van mijn partner, de daaropvolgende burn-out en scheiding bij een psycholoog of coach neer te leggen. Ik denk dat ik wel 100 keer heb gezegd: ‘Sorry hoor, maar ik heb nog één vraag….’
Ik wilde graag het oude loslaten en ruimte maken voor een nieuwe fase in mijn leven zodat ik weer kon leven in plaats van overleven. Maar hoe dan? Ik had daarbij hulp nodig, maar wilde niemand bezwaren met de last die ik voelde.
 
Nu ik zelf coach ben schrik ik niet zo snel van deze vraag. Maar die vraag hoor ik nog steeds vaak terug. Wat maakt dan toch dat hulpbehoevende mensen hiermee worstelen? Je bent niet lastig. Je ervaart een drempel om hulp te vragen.
 
Voor hulp vragen is moed en durf nodig. Juist veel hulpbehoevende mensen durven geen hulp te vragen omdat ze bang zijn als lastig te worden gezien. Het voelt misschien in het begin oncomfortabel, maar door mijn eigen ervaringen met het overlijden van een dierbare, door ziekte niet meer kunnen werken en een scheiding gevolgd door een hectisch co-ouderschap weet ik nu dat er een mooie fase op kan volgen. Een mooi startpunt om met coaching de weg omhoog te lopen, van overleven naar leven en dan van leven naar lekker leven.
 
Vraag jij jezelf ook af: ‘Ben ik een moeilijke klant’? Weet dan dat ik exact hetzelfde dacht toen ik hulp zocht. Ga de drempel over en accepteer hulp. De juiste coach vindt jou geen moeilijke klant. En als je dat gevoel wel hebt, dan ligt het aan de coach en niet aan jou.

Lieve groet, Leonie