Voelen vanuit je hart, je ziel en je ‘onderbuik’ gevoel!
1 jul 2022

Sommige mensen zeggen: ‘Van jou is erger’
 
Groot huis aan het water, allebei een goede baan bij Rabobank en twee mooie auto’s voor de deur. Het is de dag voor kerst. We zijn begin 30, smoorverliefd en in de kracht van ons leven. Een baby van nog geen halfjaar oud en vol toekomstplannen. De dokter komt langs en vertelt ons dat mijn man uitgezaaide alvleesklierkanker heeft en nog 14 dagen te leven. Weg basis, hallo nare herinneringen en slapeloze nachten, weg toekomstdromen.
 
Een tijdlijn is de basis voor mijn werk. Verleden – heden – toekomst. Leer van het verleden, leef in het heden en vertrouw in een betere toekomst. Toen ik als jonge moeder weduwe werd hielpen psychologen mij hiermee. Later ondersteunden een bedrijfsarts en andere hulpverleners mij hiermee tijdens een burn-out. Maar bij een latere scheiding en andere tegenslagen in mijn leven heb ik het zelf leren doen. Onder andere dankzij deze techniek.
 
Omgaan met tegenslagen. Wat je ook meemaakt of waar je ook tegenaan loopt. Het hoeft geen overlijdensgeval of burn-out te zijn waar je van wilt herstellen. De techniek leren – leven – vertrouwen pas ik ook toe in andere situaties waarmee je worstelt in je leven. Denk aan een woonwens die je niet vervult krijgt, een ondernemingsgroei die niet tot stand komt of relatieproblemen. Hoe?
 
Ik begeleid vaak mensen die rationeel vanuit de hersenen oplossingen zoeken of doen wat anderen vinden dat ze moeten doen. Zo kom je meestal niet uit een worsteling. Wel door te leren voelen vanuit je hart, je ziel en je ‘onderbuik’ gevoel. Teruggaan naar welke gebeurtenissen uit jouw verleden wellicht invloed hebben op jouw worstelingen in het heden, wat je daarvan nu kunt leren en hoe je daarmee jouw toekomst verbetert. Je krijgt hierdoor sneller en beter inzicht over levenskeuzes om vervolgens de beste keuzes te maken voor jouw toekomst. In een volgende blog deel ik een indrukwekkend voorbeeld.


Lieve groet, Leonie