Verlies en rouw verwerken is ook kwetsbaar en moedig zijn.
15 mrt 2023

Met alleen positief denken verwerk je jouw verlies en rouw niet volledig. Als je dieper gaat, kwetsbaar bent, naar je gevoel toegaat en ook de ongemakkelijke gevoelens er laat zijn. Dan pak je de oorzaak van je rouw structureel aan en maak je jouw leven aangenamer.
 
Vandaag ontving ik een bericht van een man waarmee ik vorig jaar een coachingtraject afrondde.
‘Ik ben dankbaar dat ik nu niet in een slachtofferrol blijf hangen. In het begin had ik dat wel heel erg. En dan kom je in zo’n neerwaartse spiraal terecht. Het is sterk om bewust de keuze te maken om de regie over je leven terug te pakken.’
 
Ik vind het moedig dat hij de verantwoordelijkheid heeft gepakt. Eerlijk zijn naar jezelf.

“Wat wil ik?”
“Wat voel ik?”

En daarnaar handelen. Vanuit kwetsbaarheid keuzes maken, dat geeft kracht en een opgaande lijn. Een doel hebben en weten waar je naartoe wil. De weg omhoog, van overleven naar leven en dan van leven naar lekker leven.
 
Met alleen minder witbrood eten wordt je lichaam ook niet meteen fitter. Je moet er meer voor doen om een fit lichaam te krijgen en te behouden, bijvoorbeeld minimaal twee keer per week sporten. Als het je niet lukt om met regelmaat te sporten dan moet je naar de oorzaak toegaan. Ligt het aan je planning, motivatie of verzin je steeds een andere smoes om het uit te stellen? Zo werkt het ook met het verwerken van verlies en rouw. Een coach geeft je de tools om na het coachingtraject vanuit eigen kracht vol te houden en door te pakken.
 
Wil jij ook je verlies en rouw nu echt eens aan gaan pakken? Stuur me een bericht.

Lieve groet, Leonie