Jouw verlies, rouw en het gevoel van eenzaamheid aanpakken.
8 mrt 2023


Het is een doordeweekse avond in februari en ik scroll een beetje door LinkedIn. Mijn oog valt op iemand die ik nog niet ken maar het bericht over de kerstavond in 2010 dat mijn leven omvergooide steunt. Ik bedank de afzender en we raken via de chat in gesprek.
 
‘Heb je specifiek iets met het thema rouw?’
 
‘Ik heb veel meegemaakt,’ antwoordt hij. ‘Ik herken me eigenlijk wel in veel van je verhalen die je schrijft…….’
 
Hij voelt zich veilig en vertelt mij over alle drama met verlies, rouw en eenzaamheid in zijn leven….. Opeens wordt het stil als ik hem vraag hoe hij omgaat met tegenslag.
 
Na tientallen minuten zie ik weer puntjes verschijnen.
 
‘Oh, hij typt nog een reactie op mijn vraag,’ denk ik.
‘Mmm, het stopt, oh nee, het gaat verder.’
Toch stokt het weer gedurende tientallen minuten…
 
De volgende ochtend lees ik alsnog zijn bericht.
 
‘Ik stort me altijd op mijn werk na een tegenslag. Weet ook wel dat het uitstel van executie is. Ik wil er eigenlijk structureel iets aan doen maar weet niet goed waar te beginnen ……’
‘Goed dat je er nu van plan bent iets mee te doen,’ schrijf ik hem.
 
Het is een doordeweekse avond in maart en ik scroll een beetje door mijn agenda. De spontane ontmoeting via de chat op LinkedIn zetten we voort in een online kennismakingsgesprek. Hij is verder dan ik dacht. Ik stel voor via drie afspraken de komende drie maanden een versnelling te maken in zijn proces. Afwisselend anderhalf uur wandelen en videobellen. Dan reik ik tools aan waarmee hij na die drie maanden zelf gerichte stappen vooruit kan zetten. Vanuit zijn eigen unieke kracht. De eerste afspraak is inmiddels geweest. Hij ervaart nu al een gevoel van opluchting en verandering.
 
Zit jij ook in de fase dat je van plan bent jouw verlies, rouw en het gevoel van eenzaamheid aan te pakken, maar stokken je gedachten bij de vraag: Hoe dan? Zet dan ook deze stap en plan een vrijblijvende kennismaking in om inzicht te krijgen over de wijze waarop je steun van mij kan ontvangen. Als je voelt dat je wil gaan leven in plaats van overleven.

Lieve groet, Leonie