Nieuwe plek voor een jaartraject op 20 januari 2023
21 dec 2022

Energievreters slurpen energie en energiegevers geven je juist energie. Een specifieke oefening op dit thema bracht mij tijdens mijn burn-out naar een groot inzicht. Ondanks de pijn in die periode gaf het me toen vertrouwen dat ik mezelf kon herstellen. Tijdens een burn-out heb je namelijk vaak energietekort.
 
Door specifiek te kijken naar wat mijn energievreters waren en hoe ik energiegevers kan inzetten herstelde ik sneller van mijn burn-out. Voor en tijdens de start van de behandeling keerde ik meer en meer in mezelf. Dit was een automatisme om me te beschermen tegen energievreters. Ik had gewoonweg nauwelijks nog energie over om te leven. Alles leek mijn herstel in de weg te staan, collega’s, vrienden, familie en erger nog: mijn eigen kinderen. Zelfs het woord ‘mama’ werd me al te veel.
 
Tijdens mijn burn-out werd ik min of meer gedwongen mezelf te beschermen tegen energievreters, maar nu vind ik het nog steeds interessant om te kijken wanneer iets je energie geeft of juist energie kost. Dit pas ik vaak met succes toe tijdens 1-op-1-coaching. Zo krijg je inzicht in wat voor jouw herstel of voor je energieniveau gunstig is. Bijvoorbeeld via de contacten met je werknemers, opdrachtgevers, distributiepartners of mede-eigenaren. Of in een relatie met je familie, vrienden of levenspartner. Herken je in personen of situaties energievreters en kun je deze vermijden? Dan houd je meer energie over voor je herstel of voor andere dingen in je leven.
 
Ik kan je helpen aan meer energie, daar hoef je geen burn-out voor door te maken. Wil je meer info over mijn 1-op-1 coaching? In januari komt er weer een plek beschikbaar voor een jaartraject. We starten vrijdag 20 januari of wanneer je er aan toe bent. Stuur me gerust een bericht voor een kennismaking.


Groetjes,

Leonie