Kwetsbaarheid door hulp te vragen is juist een kracht
9 feb 2022

‘Je mag mij altijd bellen als je hulp nodig hebt’.
Toch deed ik het niet…hulp vragen. Gek genoeg eigenlijk, ik was net 30, weduwe en moeder van een baby van nog geen jaar oud. Ik rende ‘s avonds de trap op naar mijn slaapkamer, sliep met alle lichten aan en was doodsbang in dat grote huis alleen. Ik had hulp nodig. Jaren later werd ik gedwongen om hulp te accepteren, maar wat had ik het mij makkelijker gemaakt eerder te bellen. Wat maakt dat hulp vragen dan toch zo’n groot ding is, vraag ik me nu 12 jaar later af.
 
Het is echt niet zo makkelijk als we soms denken, hulp vragen. Je stelt jezelf toch kwetsbaar op, alsof je iets niet alleen kunt en je hoofd je vertelt dat je dit eigenlijk wel alleen zou moeten kunnen. Terwijl hulp vragen je zoveel kan brengen. Deze week kwam ik het in gesprek met een ondernemer nog tegen. Niet over het soort hulp dat ik toen nodig had, maar het deed me daar wel aan terugdenken.
 
Twee ondernemers starten samen een financieel advieskantoor, kopen een geschikt pand, althans qua locatie en mogelijkheden. Want alles was in de kleur oranje en dit is nu net niet de uitstraling die zij zakelijk met hun bedrijf willen uitstralen. Wat dan wel? Dit wisten zij niet zo goed. Maar wat zij wel wisten was dat ze hier zelf niet goed in zijn, in het ontwerpen van een huisstijl en branding. Maar ja, ze hadden nog weinig klanten dus tijd genoeg en budget te weinig.
 
Ondanks dat ze alle tijd hadden, ondanks de eerste grote investering voor de aanschaf van het pand en ondanks het gebrek aan inkomsten besloten zij toch om hulp te vragen aan experts. Zo schakelden zij een styling bureau, iemand voor hun branding en een websitebouwer in. Nu, 2 jaar later, hebben zij sneller dan verwacht een recordomzet en is de maatschap omgezet naar een succesvolle BV.
 
Kwetsbaarheid door hulp te vragen lijkt misschien een zwakte, maar het is juist een kracht die je versneld naar een fijner leven kan leiden. Wat de twee ondernemers nu ervaren dankzij de zakelijke hulp die ze vroegen kan ook privé worden bereikt. De weg omhoog, van overleven naar leven of met extra stappen van leven naar lekker leven. Sta je stil op een kruispunt in je leven en weet je niet welke richting te kiezen? Kwetsbaarheid en durf gaan altijd hand in hand. Dus waar wacht je op? Stuur me een bericht, ik denk graag met je mee. Je mag mij altijd bellen als je hulp nodig hebt, dat kan op 06-22640298.


Lieve groet, Leonie